Skip to main content



BLOG - Algemeen

Ontdek Je Olympische Droom: Een Reis van Talent, Passie en Inclusie

22 april 2024

Beste lezers,

Terwijl ik het boek Morele Ambitie van Rutger Bregman aan het lezen ben, ben ik gaan nadenken over iets wat ik al langere tijd graag met jullie wil delen. Het heeft te maken met mijn eigen morele ambitie. Mijn ambitie is om aandacht te vragen voor onze jongeren. Vooral degenen die het misschien moeilijk hebben op school. Ik zal uitleggen wat ik bedoel. 

Stel je eens voor: de Olympische Spelen, een wereldwijd feest van sport, passie en doorzettingsvermogen. Dat is voor de meeste mensen de “ver-van-mijn-bed-show". 

Maar laten we eens een andere kant bekijken. Wat als we aan onze eigen kinderen zouden vragen: "Wat is jouw Olympische droom?" Het gaat niet alleen om medailles winnen, maar eerder om het ontdekken van hun eigen unieke talenten en passies, ongeacht wie ze zijn of waar ze vandaan komen.

Elke droom verdient het om gehoord en gesteund te worden. Ik nodig je uit om allereerst stil te staan bij jouw eigen passies en talenten. Wat maakt jou uniek. Wat wil je zelf bereiken?

En daarna: wat kun jij bijdragen aan de volgende generatie? Stimuleer en moedig onze jeugd aan om hier ook over na te denken. En meer dan dat: om hun passies te volgen.

Fantastisch dat veel leerlingen goed meekomen op school en goed kunnen leren. Ik gun ze alle succes-ervaringen van de wereld. Maar wat is het pad voor de jongeren die dit lastiger vinden deze succes-ervaringen te weinig meemaken? Deze groep verdient extra steun in onze maatschappij.  

Laten we niet vergeten dat de Olympische droom meer omvat dan alleen sport. Laten we de kracht van inclusie omarmen en een samenleving opbouwen waarin elk individu kan bloeien en floreren, ongeacht achtergrond of omstandigheden.

En tot slot, ik roep iedereen op om, waar mogelijk, jongeren in hun directe omgeving te steunen op dit gebied. Het hoeft natuurlijk niet per se je eigen kind te zijn, het kan ook iemand anders zijn, met een passie waar jij je in herkent en waar jij je goed bij voelt.

Wat ga ik hier zelf aan doen? Ik ga op mijn LinkedIn bedrijfspagina Find Forward Flow bekend maken wat mijn eigen Olympische droom is en wat ik zelf ga doen om iemand in mijn omgeving te stimuleren in zijn/haar Olympische droom. Volg mij dus op de Find Forward Flow LinkedIn pagina.

Met Olympische groet,

Find Forward Flow

#FindForwardFlow #DeelJouwOlympischeDroom #MoreleAmbitie

Ontdek Je Olympische Droom: Een Reis van Talent, Passie en Inclusie

Heb je interesse of wil je eerst een kennismakingsgesprek, neem dat contact met mij op via de contact button